Directioneaza 2% din impozitul pe venit catre Fundatia Mana de Lucru

Ce inseamna directionarea a 2% din impozit?

Conform Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au dreptul să directioneze 2% din impozitul pe venit catre o organizatie non-profit (ONG), unităti de cult sau pentru acordarea de burse private. Astfel aveti posibilitatea să decideti unde va ajunge o parte din impozitul datorat statului. Directionarea nu presupune vreun cost suplimentar, fiind necesara doar completarea unui formular.

Directionarea sumei echivalente cu 2% din impozit este anonima, ceea ce înseamna ca Administratia Finantelor Publice nu are dreptul de a face public numele contribuabilului atunci cand transferă suma în contul ONG-ului.

Cum se completează formularul?

In situatia in care aveti venituri din salarii, se completeaza formularul 230, pe care il puteti descarca de aici. Instructiuni detaliate despre completare gasiti aici. Nu este nevoie sa completati suma ce corespunde procentului de 2%, deoarece aceasta va fi calculata de catre organele fiscale. Este nevoie sa completati doar datele dumneavostra personale in secțiunea I, sa bifati optiunea „Sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult” in sectiunea II, si sa semnati in partea de jos a declaratiei. Datele Fundației Mana de Lucru au fost completate in prealabil de catre noi.

Cum si unde se depun formularele completate?

Declaratia poate fi depusa personal la organul fiscal de domiciliu, poate fi trimisa prin posta, prin scrisoare recomandata, la adresa Administratiei Finantelor Publice a sectorului sau localitatii pe raza careia aveti domiciliul, sau, metoda cea mai simpla pentru dumneavoastra, putem să ne ocupam noi de depunerea formularului.

 

FORMULAR 230