De-a lungul timpului, am intalnit copii care sunt diagnosticati cu aceste tulburari si care sunt inzestrati cu abilitati speciale ce necesita a fi valorificate.

De aici a pornit Fundatia Mana de Lucru in misiunea sa, aceea de a oferi consiliere si sprijin persoanelor afectate de aceste patologii. In comunitatea noastra exista o multime de tineri cu nevoi speciale care s-au remarcat prin realizari deosebite in diverse domenii, conturand o imagine ce poate reprezenta un reper si pentru copiii care sunt perfect sanatosi. In ciuda dizabilitatilor create de aceste boli, tinerii care formeaza colectivul Fundatiei Mana de Lucru fac performanta in diferite arii de activitate, iar acest lucru se datoreaza perseverentei, ambitiei si motivatiei acestora de a reusi, precum si a echipei care ii coordoneaza si le ofera sprijin in ceea ce fac.

Reusitele tinerilor ce fac parte din ONG-ul nostru se materializeaza in participari la diferite olimpiade si numar mare de medalii obtinut la concursuri de inot, altetism, dans, picture etc.

0
Ani de experienta
0
Proiecte realizate
0
Beneficiari multumiti
0
Zile pe saptamana

Context general despre Sindrom Down si autism

Sindromul Down nu este o boala, ci este o modificare genetica si, din aceasta cauza, nu se vindeca, deoarece ceva genetic definitiv. Sindromul Down este insotit de retard psihic usor sau moderat sau de dezvoltare psihica inceata. Cei mai multi dintre copiii cu sindromul Down se nasc si cu probleme de inima. Unele dintre aceste probleme pot fi rezolvate doar prin operatii. Unii au probleme intestinale, probleme de vedere sau de auz. Multe dintre aceste probleme pot fi tratate.

Autismul este o tulburare severa de dezvoltare, de natura neurobiologica. Ea apare fie la nastere, fie in jurul varstei de 1 an. Autismul este o boala caracterizata prin afectarea dezvoltarii creierului, dar si prin faptul ca  afecteaza grav abilitatile mentale, emotionale si comunicationale ale unei persoane. Toti copiii cu autism manifesta deficiente de socializare, de comunicare verbala sau nonverbala si comportamente repetitive si stereotipe. Aceste simptome se manifesta in grade si prin comportamente diferite la fiecare persoana cu autism.

Comportamentele copilului sunt de fapt cele care anunta prezenta afectiunii, iar parintii sunt de obicei cei care observa manifestari neobisnuite. In unele cazuri, bebelusul pare diferit chiar de la nastere, nu ii observa pe cei din jurul lui, se concentreaza pe un obiect pentru o perioada lunga de timp, este foarte tacut sau plange foarte mult. Tratamentul autismului se bazeaza in primul rind pe educatie. Aceasta trebuie adaptata fiecarei persoane in parte, in functie de simptome si nevoi.